Uncategorized

Pontonbro ved Møns Klint og krydstogtsskibe?

Der er planer om at realisere den lange pontonbro ved Møns Klint, som er beskrevet i Potentialeplan Kystdestination Møns Klint. Den ifølge planen hele 75 meter lange anløbsbro vil kunne tage imod turbåde fra de krydstogtsskibe, som måske ender med at kunne lægge til ved Klintholm Havn når den er udbygget i forbindelse med de omfattende anlægsarbejder der skal muliggøre Vattenfalls m.fl. servicering af havvindmøller på Kriegers Flak med flere.

Se britisk dokumentar fra 2017 med bl.a. krydstogtsskibe i Venedig. Invaderet af turister.

Læs Weekendavisens artikel fra april 2020 om krydstogtsskibe, sat i relief af corona: Skattesvindler, slaveskib, smittebærer.

Vi har en unik lang uspoleret kyst

Vi i MøN siger bestemt nej til enhver udbygning med bådebro ved Møns Klint. Vi skal på alle måder værne om den lange og uspoleret kyststrækning, der går fra Klintholm Havn og helt til Ulvshale. Det er unikt for danske forhold.

Potentialeplanen siger

Potentialeplanen siger om Pontonbro ved Store Kint: “Anlæg en pontonbro ved Store Klint, der kan bruges som anløbsbro for turbåde fra Klintholm Havn, lystsejlere og krydstogtgæster, badebro og diverse andre maritime aktiviteter, samt muligheden for at opleve Møns Klint fra havsiden.

Billede fra Potentialeplan for Kystdestination Møns Klint.